VELA / L100 - UMIVAONIK ZA INVALIDE

Umivaonik, koji bi trebao biti konzolnog tipa, mora biti lako dostupan i uređen po mogućnosti nasuprot WC šolji, na jednoj strani vrata. Gornji deo umivaonika mora biti postavljen na udaljenosti od 80 cm od poda, a ulazna i izlazna cev moraju biti raspoređeni u odgovarajuće kutije kako bi se izbegla smetnja ispod umivaonika. Slavina takođe mora biti opremljena jednostavnim mehanizmom za upotrebu. Kako bi bili u skladu s gore navedenim sigurnosnim standardima, SOEMA je razvila čitav niz posebnih detalja za osobe s invaliditetom koji se posebno lako instaliraju i koriste.

VELA
Ergonomski umivaonik od bele keramike sa zaobljenim konkavnim prednjim rubom i posebnim potporama za laktove. Umivaonik se može pričvrstiti na zid pomoću (opciono) posebnih nosača od belo bojenog čelika model STAFF i fleksibilnog U trap nosača model SIFO. Takođe može biti nagnut napred koristeći (opciono) hidraulički nosač model L100. Veličina: 66x52cm.

L100
Hidraulična šarka za VELA ergonomski umivaonik. Struktura od 20/10mm-debelog nerđajućeg čelika sa belom završnom obradom od epoksidne smole. Sistem se sastoji od hidrauličnog postolja koji omogućava podešavanje visine umivaonika od 80 do 66 cm pomoću lako dostupne posebne poluge postavljene na jednoj strani. Minimum radnog pritiska: 3 bars. Sa odvodom, podesivim U trap nosačem i ventilom.

oprema za invalide-umivaonik umivaonik za invalide